Olika Metoder för Betning – Webes

Olika Metoder för Betning

Olika Metoder för Betning

Mekanisk bearbetning av rostfritt stål medför alltid en risk för att stålets naturliga skydd mot rost försvagas. Att få ytan tillbaka i det ursprungliga skicket gör man säkrast, och ofta billigast, genom betning. 

Efter att ha tittat på varför rostfritt stål ändå rostar och varför betning behövs så är det dags att titta på vilka tekniker för betning som står tillbuds. Föremålets storlek avgör i många fall vilken metod som används.

Sprutbetning

Sprutbetning  är den metod som används för att utföra arbetet på plats hos kunden. Den här metoden används också på stora föremål som inte lämpar sig för betkaret.  Det kan till exempel också vara för trapphus, tankar eller anläggningar. 

Dopp betning 

Med Västsveriges största betkar  om hela 7 x 2 x 2 m utför vi dopp betning. Fördelen med att använda ett betkar är att hela ytan kan behandlas på en gång. På så sätt så får man en jämn yta. Små delar kan också bearbetas i doppkaret. All Betning av rostfria komponenter gör vi i ett NOX fritt betbad. Ett NOX fritt betbad gör att det nästan inte bildas några gaser. 

När vi betar så använder vi oss av specifika syreblandingar och betmedel som anpassas efter det föremål som betas. Du hittar mera om våra betningsmetoder här.

Vi diskuterar tillsammans med dig som kund om vilken som är den bästa betningsmetoden för just ditt projekt. Vi utför betningsarbeten inom hela landet. Kontakta oss idag för mera information på tel. 0554-13040 eller mejla oss på info@wermlands-betning.se

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.